17/122020

Regionale Refereeravond KNO-heelkunde

Regionale Refereeravond KNO-heelkunde

Geachte collega' s,

 

Hierbij willen wij u graag uitnodigen voor de volgende refereeravond die zal plaatsvinden op donderdag 17 december 2020 om 20.00u middels een webinar.

 
Programma:
20.00u - 22.00u: Webinar + mogelijkheid tot het stellen van vragen
 

Thema: “Highlights van mijn fellowship aangezichtschirurgie”

 

Stijn van der Heijden, KNO-arts Zuyderland

 

Plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie is een groeiend subspecialisme binnen de KNO-heelkunde. Om kennisniveau en chirurgische expertise in dit deelgebied te bevorderen worden er in toenemende mate fellowships aangeboden voor jonge klaren, waarna men – na het behalen van het internationale ‘board exam’ en beoordeling van het chirurgisch portfolio – ingeschreven kan worden in het Register KNO-arts gecertificeerd in plastische aangezichtschirurgie van de KNO-vereniging.

 Een belangrijk onderdeel van een fellowship aangezichtschirurgie bedraagt de functionele neuschirurgie, met als doel het bevorderen van de neuspassage. Neusobstructie wordt vaak veroorzaakt door dysfunctie van de in- of externe neusklep. Chirurgie van de neusklep is dan ook vaak een effectieve methode om de neuspassage te verbeteren. In de voordracht wordt het klinisch onderzoek van de (uitwendige) neus uitgelicht, gevolgd door indicatiestelling voor neusklepchirurgie en enkele chirurgische technieken voor het opheffen van de neusklepdysfunctie.

Een minder vaak voorkomende oorzaak van dysfunctie van de neus betreft een neusseptumperforatie. In de voordracht wordt het sluiten van een neusseptumperforatie via externe septorhinoplastiek benadering besproken.

Tenslotte zal ingegaan worden op de inhoud van de plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie in het Zuyderland, en de toekomstplannen met betrekking tot verdere professionalisering en uitbreiding van dit subspecialisme.
 
Met vriendelijke groet, namens prof. dr. B. Kremer
 
 

 

Accreditatie

Deelname aan de Regionale Refereeravond wordt met 2 punten geaccrediteerd de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied.

 

https://kno.formstack.com/forms/regionale_refereeravond_kno_17_december_2020
Aanmelden kan tot 3/12/2020

 

Informatie

belinda.stevens@mumc.nl