13/12/2018

Regionale Refereeravond KNO-heelkunde

Regionale Refereeravond KNO-heelkunde
De afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde Maastricht UMC+ wil u graag uitnodigen voor de aanstaande Regionale Refereeravond op donderdag 13 december.
 
Programma:

19.30u. Welkom met thee en koffie

20.00u - 22.00u: Lezing

  

Thema 

Landelijke multidisciplinaire richtlijn voor hoofdhalsparagangliomen door dr. H.P.M. Kunst, KNOarts/ schedelbasischirurg bij Radboud UMC en MUMC+

Hoofd-halsparagangliomen (HHPGL) komen relatief weinig voor (incidentie 3-5:100 000). Deze tumoren laten een indolent groeipatroon zien. Er bestaat weinig wetenschappelijk bewijs voor de beste behandeling van deze tumoren. De literatuur beslaat case series met ervaring uit de eigen praktijk en bevindingen die niet vergeleken zijn met een controlegroep en die niet gerandomiseerd zijn voor een bepaalde behandelingsmodaliteit. Beschikbare wetenschappelijke gegevens (of literatuur) zijn vaak gekleurd en vertonen methodologische zwakheden. Hierdoor zijn verschillende interpretaties en conclusies mogelijk op basis van de literatuur, over de items, diagnostische work-up, behandeling en follow-up. Aangezien internationaal geen richtlijnen bestonden, die aansloten op de klinische praktijk en tegelijk een multidisciplinaire aanpak integreerden werd een multidisciplinaire evidence-based klinische richtlijn hoofd-halsparagangliomen ontwikkeld. Deze richtlijn heeft betrekking op volwassenen met hoofd-halsparagangliomen. Deze richtlijn heeft als doelstelling dat ongewenste praktijkvariatie wordt teruggedrongen en de zorg voor deze patiëntengroep wordt verbeterd. Een evidence-based richtlijn draagt bij aan meer uniformiteit in de diagnostiek, behandeling en follow-up en is waardevol om zorgverleners te ondersteunen bij een effectieve en veilige behandeling.

Casuïstiek door drs. M.G.M.H. Florie, AIOS KNO MUMC+

Gastheer

Dr. M. Lacko, KNO-arts

Accreditatie

Deelname aan de Regionale Refereeravond wordt met 2 punten geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde.

Locatie

Buitenplaats Vaeshartelt
Weert 9
6222 PG Maastricht

https://kno.formstack.com/forms/regionale_refereeravond_kno_13december2018
Aanmelden kan tot 07/12/2018

 

Informatie

ester.paquay@mumc.nl

Deze avond wordt u mede aangeboden door Atos Medical B.V., GlaxoSmithKline B.V.