Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Regionale Refereeravond KNO-heelkunde

16 december

Hierbij willen wij u graag uitnodigen voor de volgende online refereeravond die zal plaatsvinden op donderdag 16 december om 20.00u. middels Teams.

Programma:

20.00u-22.00u:            Referaat plus plenaire discussie

Thema 

‘’KNO in de Duikgeneeskunde en Hyperbare zuurstoftherapie, van pathofysiologie tot behandelingsmogelijkheden’’

 

Dr. H.G. Bremer, KNO-arts Elkerliek ZH en Drs. Ellen Kop, arts hyperbare GNK, Da Vinci Kliniek.

Drs. Marc van Hoof, AIOS KNO MUMC+,  zal een casus presenteren genaamd ‘Bilateraal doof na meningitis – uitzonderlijke CI indicaties’.

Duikgeneeskunde is een jonge loot in de geneeskunde met een groeiend aantal adepten. Er is een overlap met de hyperbare geneeskunde en men associeert dit vakgebied vaak met caisson ziekte terwijl dit juist veel breder is.

Sinds 1959 (Boerema) wordt er onderzoek gedaan binnen de hyperbare geneeskunde met vooral de laatste 30 jaar in toenemende mate en maakt de toepassingen binnen dit vakgebied des te interessanter.

Tijdens deze refereeravond wordt ingegaan op de achtergrond van duikgeneeskunde, op verschillende aandoeningen tijdens elke duikfase met aansluitend de meest voorkomende KNO ziektebeelden die kunnen optreden tijdens diepzee duiken.

Hyperbare zuurstoftherapie (HBOT) is een therapie die wordt ingezet om hypoxie in beschadigde weefsels op te heffen.

Tijdens de refereeravond wordt ingegaan op de werking, bijwerkingen, belangrijkste contra-indicaties en de indicaties van HBOT. Er zal aandacht besteed worden aan specifieke KNO-indicaties en de meest voorkomende bijwerkingen, waarbij de KNO-arts een essentiële rol kan spelen.

We zien u dan ook graag online op 16 december!

Accreditatie

Deelname aan de Regionale Refereeravond wordt met 2 punten geaccrediteerd de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied.

Aanmelden kan tot 09/12/2021

aanmelden

Informatie

belinda.stevens@mumc.nl

Sluit de enquête