Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Oncologie

Oncologiecentrum

Het Oncologiecentrum is een centrum voor zorg, onderzoek, opleiding en preventie van kanker. Niet alleen de ziekte maar de mens met zijn/haar oncologisch probleem staat centraal. Door intensieve samenwerking tussen de verschillende specialismen wordt gestreefd naar een snelle diagnose en behandeling. Alle zorgverleners zijn in het centrum aanwezig. Dit betekent voor u als patiënt dat u tijdens een polibezoek achtereenvolgens gezien wordt door alle zorgverleners die u in de fase van uw ziekte behandelen en ondersteunen.

Polikliniek

Het Oncologiecentrum is een polikliniek waarin diagnostiek, onderzoek, behandeling en zorg voor mensen met kanker en goedaardige bloedziekten is samengebracht. In multidisciplinaire teams werken chirurgen, oncologen, radiotherapeuten en verpleegkundigen continu samen aan op maat gemaakte behandelplannen met één doel: de beste behandelingen bieden aan de individuele patiënt.

Naast medische- en verpleegkundige zorg, bieden wij ook voorlichting en psychosociale zorg aan patiënten en hun naasten. Voor deze ondersteuning kunt u terecht in een speciaal hiervoor ingericht Ontmoetingscentrum. Hier zijn patiëntenvoorlichters, maatschappelijke werkers en psychologen beschikbaar die u kunnen helpen als u vragen of even wat extra hulp nodig heeft.

Vraagbaak
Niet alleen met uw medische vragen kunt u in het Oncologiecentrum terecht maar ook met vragen op maatschappelijk- en emotioneel vlak. Bovendien vindt u er alle kennis en informatie die voor u en uw familie van belang kan .

Onderzoek
Naast het bieden van een optimale patiëntenzorg wordt binnen het Oncologiecentrum telkens gezocht naar nieuwe methoden en technieken voor diagnostiek en behandeling. Het Oncologiecentrum werkt nauw samen met het onderzoeksinstituut GROW waardoor steeds meer onderzoeken plaats vinden die leiden tot nieuwe inzichten, behandelingen en medicijnen.

Locatie
Het Oncologiecentrum van het MUMC+ bevindt zich op niveau 5 van het Dr. Tansgebouw. Vanaf de parkeergarage van het MUMC+, komt u via de loopbrug in de serrehal. Aan het einde van de hal is de loopbrug naar het Dr. Tansgebouw. Komt u met openbaar vervoer of een taxi, dan komt u via de hoofdingang het ziekenhuis binnen. In de serrehal gaat u naar links. Aan het einde van de hal is de loopbrug naar het Dr. Tansgebouw. Aan het einde van deze loopbrug gaat u rechts door de klapdeuren. U loopt rechtdoor, via de polikliniek van de MAASTRO clinic tot aan de glazen schuifdeur. Hier gaat u naar links. Achter de trappen vindt u de lift naar niveau 5. Het Oncologiecentrum is met bordjes aangegeven. Komt u met de trein dan loopt u vanaf station Randwijck langs de Universiteit totdat u aan de loopbrug komt, ingang MUMC+ Noord. U loopt door deze loopbrug door twee schuifdeuren. Achter de tweede schuifdeur gaat u links de MAASTRO clinic binnen. Vanaf hier volgt u de bordjes Oncologiecentrum.

Contact
Het Oncologiecentrum is dagelijks bereikbaar van 8.30-17.00 uur. Tel: 043-3876400

Sluit de enquête