Oncologie

Oncologiecentrum

Het Oncologiecentrum is een centrum voor zorg, onderzoek, opleiding en preventie van kanker. Niet alleen de ziekte maar de mens met zijn/haar oncologisch probleem staat centraal. Door intensieve samenwerking tussen de verschillende specialismen wordt gestreefd naar een snelle diagnose en behandeling. Alle zorgverleners zijn in het centrum aanwezig. Dit betekent voor u als patiënt dat u tijdens een polibezoek achtereenvolgens gezien wordt door alle zorgverleners die u in de fase van uw ziekte behandelen en ondersteunen.

Polikliniek
Het Oncologiecentrum bestaat uit twee poliklinieken, polikliniek Oost en polikliniek West. Op dit moment kunt u in het Oncologiecentrum terecht voor diagnose en behandeling binnen de mammapoli, de poliklinieken medische oncologie, hematologie, erfelijke tumoren, neuro-oncologie, gynaecologische oncologie, de polikliniek hoofd- en halskanker en pijnbestrijding. De overige poliklinieken die werken aan de zorg voor mensen met kanker zullen op termijn eveneens verhuizen naar het Oncologiecentrum.

Vraagbaak
Niet alleen met uw medische vragen kunt u in het Oncologiecentrum terecht maar ook met vragen op maatschappelijk- en emotioneel vlak. Bovendien vindt u er alle kennis en informatie die voor u en uw familie van belang kan zijn.

Onderzoek
Naast het bieden van een optimale patiëntenzorg wordt binnen het Oncolgiecentrum telkens gezocht naar nieuwe methoden en technieken. In het Oncologiecentrum zullen op termijn steeds meer onderzoeken plaats vinden die zullen leiden tot nieuwe inzichten, behandelingen en medicijnen.  

Locatie
Het Oncologiecentrum van het azM bevindt zich op niveau 5 van het Dr. Tansgebouw. Vanaf de parkeergarage van het azM, komt u via de loopbrug in de serrehal. Aan het einde van de hal is de loopbrug naar het Dr. Tansgebouw. Komt u met openbaar vervoer of een taxi, dan komt u via de hoofdingang het ziekenhuis binnen. In de serrehal gaat u naar links. Aan het einde van de hal is de loopbrug naar het Dr. Tansgebouw. Aan het einde van deze loopbrug gaat u rechts door de klapdeuren. U loopt rechtdoor, via de polikliniek van de MAASTRO clinic tot aan de glazen schuifdeur. Hier gaat u naar links. Achter de trappen vindt u de lift naar niveau 5. Het Oncologiecentrum is met bordjes aangegeven. Komt u met de trein dan loopt u vanaf station Randwijck langs de Universiteit totdat u aan de loopbrug komt, ingang azM Noord. U loopt door deze loopbrug door twee schuifdeuren. Achter de tweede schuifdeur gaat u links de MAASTRO clinic binnen. Vanaf hier volgt u de bordjes Oncologiecentrum.

Contact
Het Oncologiecentrum is dagelijks bereikbaar van 8.30-17.00 uur. Tel: 043-3876400