Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Samen met onze KNO-artsen, en onze collega's in Hoensbroek, Venlo en Eindhoven, vormen wij het CI-team Zuid-Oost-Nederland. Een CI is een implanteerbaar hoorapparaat voor ernstig slechthorende kinderen en volwassenen. Als u voor een CI in aanmerking komt, kan u er weer mee leren horen. U daarbij ondersteunen is één van onze speerpunten.

Een cochleair implantaat (CI) is een elektronisch hoorapparaat dat operatief wordt ingebracht in het slakkenhuis. Het CI zet geluid om in elektrische impulsen die de gehoorzenuw rechtstreeks stimuleren.Het CI overbrugt hierbij het buiten-, midden- en binnenoor. Hierdoor kunnen zeer ernstig slechthorende en dove mensen opnieuw klanken, geluiden en spraak waarnemen.

Als u wilt weten of u in aanmerking kan komen voor een CI, laat u zich naar ons team verwijzen door uw huisarts of behandelend arts. De diagnostiek binnen ons CI-team wordt geclusterd gepland, op twee aansluitende dagen (maandag en dinsdag). Een week later (dinsdag) bespreken we met u of we een positief advies geven voor cochleaire implantatie. Bij een positief advies kunt u zelf een keuze maken voor één van de drie beschikbare implantaten en processoren. 

 

COVID-19 Update:

Informatie CI-patiënten tijdens COVID-19
Informatie CI-patiënten tijdens COVID-19

 

Update januari 2019: onze wachtlijst voor het het operatief plaatsen van een cochleair implantaat is op dit moment relatief kort (ca. 2-3 maanden). In andere centra is de wachttijd soms langer vanwege het landelijke zorgplafond, waardoor slechts een beperkt aantal implantaten per jaar geplaatst mogen worden. Actuele wachttijden vindt u op de OPCI-website. Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen met ons CI-team.

Meer informatie

Meer informatie over cochleaire implantatie vindt u in de informatie-bladen hieronder, in deze reportage (MUMC-TV) en op de website van patientenverenigingen NVVS en OPCI. De laatste organiseert regelmatig kleinschalige 'huiskamer'- of informative-bijeenkomsten; meer info daarover hier. Ons CI-team is bereikbaar via 043-3875400 of ci.kno@mumc.nl

Informatie over beschikbare implantaten en processoren vindt u op de websites van de fabrikanten:

 

Doof en toch kunnen horen? Bekijk hier de aflevering van Topdoks (NPO)

Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd
Sluit de enquête